Løsningsorientert

Engasjert

Raus

10-åring med vekstlyst!

 

 

AButvikling så dagens lys i 2009. Bedriften er i dag en livlig 10-åring med sju ansatte, og som 10-åringer flest, har bedriften lyse framtidsplaner.


Det var Aud Christensen og Bernt Ø. Hjelmervik som fant hverandre bedriftsmessig og ble partnere i AButvikling for 10 år siden.

- Jeg bodde i Oslo, og det var faktisk et tilflyttertreff på Hard Rock i Oslo som førte til at jeg sammen med Aud etablerte bedrift i Solør i 2009, forteller Hjelmervik.

 

Hjelmervik bosatte seg i oppvekstkommunen Våler, og AButvikling etablerte seg med kontor på Flisa. Han forteller at bedriften i starten hadde fokus på å levere tjenester innen etablereropplæring og andre økonomiske rådgivningstjenester, både til det offentlige og private. Men i 2011 ble det nedgangstider og bedriften mistet to tredeler av omsetningen. 

- Det ga oss en skikkelig utfordring, men da jobbet vi målrettet med strategi og ble enige om at vi skulle satse mer på regnskap, forteller Hjelmervik, som er daglig leder i AButvikling.

Hard jobbing
Hjelmervik forteller at det var mye de måtte få orden på, for å komme videre som regnskapsbedrift. Men autorisasjonen kom på plass i 2011, og da var det bare kundene som manglet.

- Vi lagde rett og slett en «wanted-liste» og startet systematisk arbeid mot de vi ønsket oss aller mest som kunder. Vi satset på de med noe større omsetning, og den strategien har vi i stor grad holdt oss til hele veien, forteller Hjelmervik.

AButvikling har i utgangspunktet Østlandet som marked, men de vil gjerne ha kunder fra andre deler av landet også.  

- Med dagens verktøy er ikke geografi noen begrensning, sier Hjelmervik.  

 

Han forteller også at de har hatt stort fokus på å skille seg ut, og at målsettingen er å være kundens økonom. I dag er det regnskapstjenester som står for rundt 75% av omsetningen på ca. 8-9 millioner kroner. Men AButvikling har også gjennom fem år levert tjenester til Hedmark fylkeskommune, etter at de på nytt har vunnet anbud om å stå som arrangør av det såkalte Etablererkurset i Hedmark. 

- Det er svært spennende å jobbe med etablerere i Hedmark, i tett samarbeid med næringsutviklingsapparatet, sier Hjelmervik.

Fortsatt vekstambisjoner
AButvikling har hatt et begivenhetsrikt 10-år. I 2014 vant de på nytt Hedmark fylkeskommunes anbud om Etablereropplæring i Hedmark, de ble også samme år Miljøfyrtårnsertifisert. I 2015/2016 ble de Gasellebedrift, og under årene har stadig flere blitt ansatt. 

- De ansatte er den viktigste ressursen i bedriften, og takket være dyktige folk er bedriften der vi er i dag, sier Hjelmervik. 

Selv om AButvikling er en solid arbeidsplass med sju ansatte i dag, så har dagens eiere fortsatt ambisjoner om vekst. Aud Christensen har solgt 25% av sin halvpart til Økonomiringen, som eies av Tone Nyborg Isaksen, mens Hjelmervik fortsatt eier 50% av aksjeposten i AButvikling. Rita Tuer har fått rollen som faglig leder, noe Hjelmervik er svært fornøyd med. 

- Jeg føler at vi har får til et veldig godt lagspill i bedriften, og det gir gode resultater, akkurat som i idretten, sier Hjelmervik.

Og det samstemmer Rita Tuer i.

- Jeg opplever at vi har et svært godt arbeidsmiljø, og det gir trygge og gode arbeidsforhold for de ansatte, sier Tuer. 

Suksessoppskrift
10-åringen AButvikling har som du skjønner klare vekstmål, og for å lykkes med det, har de følgende oppskrift. 

- Vi skal bygge videre på det solide fundamentet vi har. Vi har fokus på god kvalitet ut til kundene, og så må vi også sørge for å oppfylle alle de interne kravene som stilles til oss. Vi må hele tiden videreutvikle oss og være det foretrukne regnskapskontoret for både eksisterende og nye kunder , sier faglig leder Tuer. 

 

- Vi skal sørge for vekst gjennom god kompetanse i bedriften, jobbe smart, men ikke minst også ha et skikkelig godt arbeidsmiljø, som sørger for at alle har det bra på jobb og leverer det beste de kan, avslutter daglig leder Hjelmervik. 

Adresse: Negardssvingen 2, 2270 FLISA

E-post: post(at)abutvikling.no

Tlf.: 971 95 441

Org.nr.: 994 745 433 MVA

AButvikling as © 2014

Sidene er utviklet Spire Web & Design